Austrian Economics Center, pentru prima dată în România

0

În 17 şi 18 mai, pentru prima oară, Austrian Economics Center ajunge în România. Organizaţia, înfiinţată în 2008 cu scopul de a sprijini firmele mici şi mijlocii din estul Europei, şi-a îndreptat mai întâi atenţia spre cinci ţări care, prin intrarea în comunitatea europeană, au fost afectate economic. Acum s-a ajuns la 25 de state. “Este important de ştiut că economia unei ţări este susţinută cel mai mult de firmele mici şi mijlocii”, avertiza iniţiatoarea acestui proiect, Dr. Barbara Kolm. Cine spune că patronii de firme sunt democraţi se află în eroare, deoarece ei sunt responsabili nu numai pentru firmă şi pentru taxele la stat, ci şi pentru familiile oamenilor ce îşi desfăşoară activitatea în firmă, aşa că vorbim despre nişte patroni care sunt sociali.

 

Principelele obiective vizate sunt generate de trei teme. Prima este cea a crizei guvernelor care greşesc când, din cauza problemelor economice, pun diferite biruri pe firme încercând să se salveze şi sfârşesc prin a comite greşeli majore, “omorând” firmele mici şi mijlocii. Acestea ajung să se confrunte cu probleme financiare şi se inchid, generând mai mulţi şomeri, ceea ce afectează nu numai familiile din care aceştia provin, ci determină şi o destabilizare economică. Trebuie să se ştie clar că angajaţii din finanţe nu sunt puşi să-şi demonstreze puterea prin intermediul instituţiilor statului, ci trebuie să colaboreze cu firmele.

 

A doua preocupare este legată de ceea ce trebuie făcut pentru ca economia să prospere. Au fost invitaţi mai mulţi economişti din toată lumea pentru a-şi spune părerea, precum şi oameni de afaceri care cunosc problemele economice generate de deschiderea graniţelor şi de dreptul de muncă oriunde în Europa, de altfel două garanţii ale creşterii şi prosperităţii economiei. Atenţie: nicio firmă nu va angaja un om lipsit de profesionalism numai pe motivul că este ieftin. Firmele au nevoie de profesionişti pentru că numai aşa pot concura pe o piaţă liberă.

 

Al treilea subiect de interes este acela că tineretul trebuie ajutat nu numai oferindu-i şansa studiilor, ci şi prin a-i încuraja propriile iniţiative, astfel încât tinerii să fie în stare să pornească pe drumul lor prin dezvoltarea de afaceri noi. Trebuie sprijiniţi cu credite de la stat cu dobânzi mici, acompaniate de facilităţi.

 

Iniţiativa a fost primită cu interes de guvernanţii noştri, anunţându-şi participarea Varujan Vosganian – ministrul Economiei, Maria Câmpeanu – ministrul Muncii şi Mihail Vlasov – şeful Camerei de Comerţ şi Industrie a României.

 

Îi doresc succes dr. Barbara Kolm şi o susţin în ambiţiosul proiect care este susţinut prin fonduri proprii şi care are o “voce” despre care sunt sigură că va ajunge să fie auzită în întreaga lume.

 

Laura Hant,

preşedinte PSD Austria

 

Share.

About Author

Leave A Reply