Bogdan Stanoevici, ministru delegat pentru românii de pretutindeni: „Vreau să vă reamintesc faptul că nu sunteţi singuri”

0

Bogdan Stanoevici a fost numit ministru delegat pentru românii de pretutindeni, în ca drul Ministerului Afacerilor Externe, prin Decretul nr. 261 din 5 martie 2014. A absolvit Institutul de artă teatrală și cinemato grafică “I. L. Caragiale” din București. Încă din primul an de facultate joacă pe scena Teatrului Național din București, alături de nume sonore ale scenei românești. Tot în primul an de facultate debutează și în cine matografie, sub îndrumarea și atenția profesorului său, Amza Pelea.

În anul 1989 se stabilește în Franța unde își continuă cariera, jucând alături de nume im portante ale cinematografiei franceze. De asemenea, reușește să înregistreze o bogată carieră teatrală. Revine în România în anul 2011, cu ocazia premierei filmului “Misiunea directorului de resurse umane”, o producție israelofrancoromână, în care interpretează un rol dramatic, foarte apreciat de critica de specialitate. Cu această ocazie, își anunță intenția de a se stabili din nou în România și de a reveni în viața teatrului românesc.

Bogdan Stanoevici sa remarcat în toate apa rițiile și interviurile sale prin discursul pro român și proRomânia. Numirea în funcția de ministru delegat îi oferă ocazia să devină ambasadorul românilor de pretutindeni și să pună în slujba acestora toată experiența acumulată în emigrație.

 

Cu prilejul sărbătorilor de Paşte, Bogdan Stanoevici transmite un mesaj românilor de pretutindeni,prin intermediul diaspora.ro:

Dragi români de pretutindeni,

Cu ocazia sfintelor sărbători de Paște, vă doresc să simțiți românește, să vă păstrați vie identitatea prin tradițiile noastre autentice și să vă bucurați din plin alături de cei dragi!

Mă simt onorat să mă adresez vouă cu acest pri‐ lej și vreau să vă reamintesc faptul că nu sunteți singuri. Am acceptat acest mandat pentru a vă fi alături, pentru a lupta necontenit în atingerea obiectivelor noas‐ tre comune și doresc să mă priviți în continuare ca pe un sprijin, ca pe un român de pretutindeni dispus să aducă schimbarea în bine pe care o așteptați cu toții!

Vă mărturisesc că am avut posibilitatea să ascult doleanțele unora dintre dumneavoastră, iar problemele cu care vă confruntați sunt complexe și diversificate, dar nicidecum fără rezolvare. Fie ca această sărbătoare sfântă să ne lumineze calea și împreună să reușim să îmbunătățim relațiile pe care statul român le are cu comunitățile dumneavoastră!

Sunt mândru că sunt român, sunt mândru că vor‐ besc românește și îmi doresc să ne bucurăm împreună de Învierea Sfântă ciocnind un ou înroșit și rostind împreună, de oriunde ne‐am afla, „Hristos a înviat!”

 

Cu deosebită considerație,

Bogdan Stanoevici

ministru delegat pentru românii de pretutindeni 

Share.

About Author

Leave A Reply