Ceaiul, „actor” important în hidratarea organismului

1

Ceaiul provenit din planta Camellia sinensis a fost consumat de secole pentru proprietăţile sale hidratante şi, potrivit unui nou studiu care investighează efectul potenţial de hidratare al diferitelor băuturi asupra organismului în funcţie de valoarea tensiunii superficiale, coordonat de prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, ceaiul, cald sau rece, are o contribuţie importantă la hidratarea corectă a organismului.

 

“Pornind de la o serie de observaţii preliminarii, am iniţiat un studiu care a urmărit determinarea efectului potenţial de hidratare a diferitelor tipuri de lichide: apă, ceai, infuzii de plante şi fructe. Rezultatele sugerează faptul că ceaiul, o băutură complexă, recunoscută pentru beneficiile sale asupra sănătăţii precum scăderea riscului cardio-vascular, îmbunătăţirea capacităţii de concentrare, revitalizare, ca şi pentru gustul plăcut, joacă un rol important şi în hidratarea corectă a organismului. Fie că este vorba despre ceaiul cald pe care îl preparăm acasă sau la birou, fie că optăm pentru variante tip ice tea, ceaiul contribuie la o bună hidratare a organismului, pe parcursul numeroaselor activităţi pe care le desfăşurăm în fiecare zi. Hidratarea corectă înseamnă sănătate durabilă” a subliniat prof. Mencinicopschi.

 

Studiul a măsurat tensiunea superficială a diferite băuturi consumate în mod obişnuit, ca parte a unei alimentaţii echilibrate (apă, ceai cald şi rece, infuzii de plante şi fructe) şi sugerează că apa băută sub formă de ceai are un efect hidratant mai bun, datorită faptului că ceaiul ajută moleculele din apă să fie absorbite mai uşor de fiecare celulă şi să rămână pentru mai mult timp în organism.

 

Proiectul de cercetare al prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi de anul acesta vine în completarea studiului privind consumul de ceai verde în România, realizat în aprilie 2012. Iniţiativa a apărut din dorinţa de a studia principiile unei hidratări corecte a organismului, condiţie atât de importantă pentru menţinerea unei sănătăţi optime şi pentru prevenirea apariţiei diferitelor afecţiuni.

 

Studiile au arătat că, un consum de 2-3 căni de ceai verde, în fiecare zi, poate avea efecte benefice asupra sănătăţii inimii prin menţinerea sănătăţii vaselor de sânge. În plus, ceaiul este o băutură revitalizantă, care se integrează foarte bine într-o alimentaţie echilibrată şi un stil de viaţă sănătos.

 

Studiul, sponsorizat de Lipton, a fost realizat în cadrul Institutului de Chimie-Fizică ”Ilie Murgulescu” al Academiei Române, în perioada februarie – martie 2013, în cadrul căruia au fost analizate, ”dublu orb”, 29 de probe de ceai cald, ice tea, infuzii, apă cu şi fără îndulcitori naturali. (Agerpres)

Review Articol

10.0 Foarte bun!

Aceasta este media notelor acordate de alti cititor acestui articol, acorda si tu o nota pentru a putea inbunatatii calitatea articolelor.

  • Cat de util ti se pare? 10
  • Cat de interesant este? 10
  • Cat de mult iti place? 10
  • User Ratings (1 Votes) 10
Share.

About Author

1 Comment

  1. ncerc să mă las de cafea. Chiar dacă după ce termin de băut un ceai bag reepde o cafea @Oana Din partea Sindicatului două foi albe și un pix dă firmă + un model demisie din partea companiei. Chestia asta se numește colaborare.

Leave A Reply