Ciorbă de primăvară

0

Ingrediente

– 200 grame fasole boabe

– morcov (o rădăcină medie)

– pătrunjel (o rădăcină)

– o ceapă medie

– un ardei mediu

– 200 ml bulion

– o jumătate de linguriţă cimbru

– 50 grame paste fără ou

– sare, piper, zeamă de lămâie şi leuştean

 

Mod de preparare

– fasolea se pune la înmuiat de cu seara;

– în timpul fierberii, la interval de 10 minute, se schimbă apa de două-trei ori;

– când fasolea e fiartă pe jumătate se adaugă zarzavaturile tăiate rondele, cimbrul şi sarea;

– ceapa şi ardeiul se taie mărunt, se călesc în ulei şi se adaugă ciorbei;

– la sfârşit se adaugă bulionul, zeama de lămâie (după gust), piperul şi se mai fierbe 5 minute;

– se adaugă pastele fierte separat şi strecurate;

– se presară leuştean verde tăiat mărunt

 

Cartofi umpluţi cu ciuperci

– 4 porţii –

Ingrediente

– cartofi (un kilogram)

– ciuperci (350 grame)

– o ceapă medie

– două linguriţe de ardei tocat

– sare, piper

– pătrunjel verde

– un căţel de usturoi

 

Mod de preparare

– se curăţă cartofii, li se taie un capac şi se scobesc până rămâne un perete de aproximativ un centimetru;

– se pun cartofii şi miezul scobit la fiert 10 minute; se strecoară;

– se călesc ceapa şi ardeiul şi se amestecă cu ciupercile date prin maşina de tocat carne;

– se adaugă sarea, piperul, usturoiul tocat şi pătrunjelul tocat;

– se umple cartofii cu ciupercile, se aşază într-un vas termorezistent; se pune în vas şi miezul scos din cartofi şi 100 ml apă;

– se pune vasul în cuptorul preîncălzit pentru 40 de minute;

 

Notă

– pentru cei care nu ţin post, în umplutură se pot adăuga 50 grame caşcaval ras şi un ou crud;

– cartofii se pot servi cu smântână;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share.

About Author

Leave A Reply