Drept la replica

0

în nr. 2 apărut în luna iulie 2012 al revistei “Diaspora” pe care o deţineţi, a apărut un articol semnat Ionică Armanca în legătură cu care ICR Viena doreşte să facă următoarele precizări pe care vă rugăm să le publicaţi ca drept la replică în numărul viitor al revistei, în spiritul deontologiei la care este obligată orice echipă de jurnalişti profesionişti:
• Programul ICR Viena este în totalitate reflectat pe pagina www.rkiwien.at şi demonstrează atât numărul, cât şi calitatea evenimentelor culturale organizate de instituţia pe care o coordonez. Acuzaţia jurnalistului Ionică Armanca, potrivit căreia, „programul ICR Viena este inexistent”, iar ultimul eveniment organizat ar data din 20 ianuarie 2012 este fie o dezinformare voită, fie rezultă din inabilitatea domniei sale de a accesa toate domeniile înscrise pe pagina noastră de web. În spiritul unui gen de jurnalism profesionist, redactorul ar fi avut obligaţia să ne contacteze şi să ne ceară lămuriri, lucru pe care nu l-a făcut. Îi stăm la dispoziţie oricând pentru o scurtă iniţiere în accesarea paginii sau pentru orice alte informaţii legate de proiectele şi programele ICR Viena.
• Programele ICR Viena, stimate domnule Hant vă sunt transmise regulat, întru-cât sunteţi înregistrat în baza de date a ICR Viena. Aţi participat la mai multe dintre aceste programe în ultimii ani, chiar şi la unele organizate de ICR Viena în parteneriat, în alte locaţii decât Viena, iar faţă de mine personal v-aţi manifestat aprecierea pentru aceste programe.
• Doi dintre distinşii contributori ai revistei „Diaspora”, dl. Alexandru Todericiu, jurnalist şi dl. Simion Giurcă, şeful Biroului de Turism Viena au participat recent la proiectul transnaţional Danube Connection. Story&Glory, derulat la Viena, Bratislava şi Budapesta, sub înaltul patronaj al Ministerelor de Externe ale Austriei, Slovaciei şi Ungariei şi avându-l ca invitat special pe celebrul multicampion olimpic Ivan Patzaikin, indiscutabil o personalitate de care toţi românii suntem mândri. Desigur, ne-am fi dorit ca mai mulţi membri ai comunităţilor româneşti din Austria să fi fost prezenţi la această serie de evenimente speciale (semnalate pe pagina noastră web la http://www.rkiwien.at/evenimente/scena şi anunţate pe mail încă de acum două luni), dar mai mult decât a transmite invitaţii nu putem face.
• Calificativele cu care mă investeşte redactorul revistei pe care o patronaţi, precum şi acuzaţiile potrivit cărora fondurile publice alocate ICR Viena nu sunt justificate, deasemenea nici salariile echipei ICR Viena, iar în spatele activităţii instituţiei noastre s-ar ascunde „afaceri de familie” nu sunt demne de un răspuns, dar, în mod cert solicită o scuză publică din partea Dumneavoastră, după ce veţi avea bunăvoinţa de a vă informa complet, corect şi obiectiv asupra activităţii ICR Viena. În speranţa că am făcut un prim pas în lămurirea scopului şi acţiunilor instituţiei pe care o conduc, vă doresc mult succes în activitatea de conducere a publicaţiei „Diaspora”.
Carmen Bendovski, director ICR Viena Informaţii de interes pentru cet@ţenii români care au nevoie de diverse servicii consulare: Coordonatele secţiei consulare:
Adresă: Theresianumgasse 25, 1040 Wien; Telefon: + 43-1-505.23.81;
Robot: + 43-1-505.23.43; Fax: + 43-1-503.64.60;
E-mail: consulara@ambrom.at
Telefon urgenţă: + 43-699-11726027 (pentru situaţii reale de urgenţă);
Program cu publicul: de luni până vineri între orele 8,30 şi 14,30, după cum urmează:
– paşapoarte, titluri de călătorie, vize – zilnic;
– acte de stare civilă (certificate de naştere/căsătorie) – marţi şi joi;
– acte notariale (procuri, declaraţii notariale, renunţare/redobândire cetăţenie română, obţinerea de acte din România) – luni, miercuri şi vineri.

Share.

About Author

Leave A Reply