Plăcintă cu verdeaţă de primăvară

0

26

 

26a

 

Pasca bunicii 

26b

 

Mod de preparare

‐ aluatul se frământă şi se lasă la dospit apro‐ ximativ o oră; se împarte în trei: o parte o întindem şi o aşezăm într‐o formă rotundă (diametru de 22 cm), tapetată cu hârtie de copt, astfel încât aluatul să se ridice câţiva centimetri pe pereţii vasului;

‐ din cele două bucăţi de aluat rămase vom face câte o împletitură: una o vom aşeza peste aluat de jur împrejur;

‐ aşezăm la mijloc umplutura, iar din împletitura de aluat rămasă vom face o cruce pe care o vom aşeza deasupra;

‐ o coacem în cuptorul preîncălzit la treapta trei, aproximativ 45 de minute;

‐ o scoatem, o ungem cu oul bătut bine şi o mai punem la cuptor pentru alte 15 minute.

Antonia vă doreşte poftă bună! 

26c

Share.

About Author

Leave A Reply