Plante de interior – prieteni de ajutor

0

1. Iedera este de departe cea mai recomandată plantă când vine vorba de poluare. Se spune că ea poate absorbi 90% din benzen, un solvent care se găseşte frecvent în vopsea, cerneală, materiale plastice, cauciuc, detergenţi şi fum de ţigară.

2. Cactusul absoarbe gazele nocive şi generează oxigen pur. De aceea se recomandă să-l pui lângă televizor, fiindcă absoarbe undele electromagnetice. Spre deosebire de celelalte plante, cactuşii produc oxigen noaptea şi elimină monoxid de carbon ziua, aşa că şi dormitorul e un loc bun pentru ei.

3. Anthuriumul elimină amoniacul care se adună în încăperi, mai ales în bucătării.

4. Dracena acţionează împotriva compuşilor organici volatili (acetonă, etanol, benzen), eliminaţi de diferite spume folosite la fabricarea mobilei şi de picturi.

5. Crassula (arborele de jad) se spune că adună energiile negative din camere. Aşa că, dacă ştii că eşti o persoană agitată, nervoasă sau supărăcioasă, pune-ţi o Crassula în cameră şi sigur te vei linişti.

6. Crizantemele sunt bune de pus într-o cameră unde tocmai ai vopsit ceva fiindcă absorb vaporii.

7. Palmierul Doamnei se potriveşte de minune în bucătărie, fiindcă absoarbe amoniacul prezent în produsele de curăţat vasele.

8. Filodendronul degajă o cantitate mare de vapori de apă şi umidifică astfel camerele cu aer uscat. E bine ca planta să fie ţinută în încăperile în care se află sobe.

9. Voalul miresei (Chlorophytum) absoarbe în 24 de ore până la 95% din monoxidul de carbon prezent în fumul de ţigară. Nu este o plantă pretenţioasă.

10. Deşi este cunoscut faptul că plantele purifică aerul, puţini dintre noi ştiu însă că ficusul are proprietatea de a elimina formaldehida „ascunsă” în tapet, mobilă sau zugrăveală. Ficusul este cea mai buna alegere pentru locurile în care există mochetă, pentru că absoarbe compuşii organici volatili emanaţi de adezivul utilizat pentru a o lipi.

Alina Pandrea

Share.

About Author

Leave A Reply