RULADA APERITIV – TRICOLORĂ

0

INGREDIENTE:

ALUATUL PORTOCALIU

2 ouă

2 linguri ulei

1 lingură smântână

2 linguri făină

1 linguriţă praf de copt

2 linguri pastă de gogoşari sau suc de roşii

sare

ALUATUL GALBEN

2 ouă

2 linguri ulei

1 lingură smântână

2 linguri făină

1 linguriţă praf de copt

4 linguri caş răzălit sau brânză de oaie

ALUATUL VERDE

2 ouă

2 linguri ulei

1 lingură smântână

1 linguriţă praf de copt

2 linguri spanac fiert şi tocat,sare

UMPLUTURA

300 gr brânză de vacă sau cremă de brânză

3 linguri smântână

sare mărar verde (opţional) ceapă tocată fin (opţional)

MOD DE PREPARARE :

Preparăm cele trei aluaturi în trei boluri diferite. Prima dată separam cele două albuşuri de gălbenuşuri şi le batem spumă după ce am adăugat puţină sare. Gălbenuşurile le frecăm bine cu uleiul, smântână, făină cernută în care adăugăm praful de copt şi în fiecare bol adăugăm separat ingredientul care îi dă culoarea. Amestecăm apoi cu albuşurile bătute spumă. Într-o tavă mare de aragaz punem hârtie de copt, o ungem cu puţin unt şi întindem compoziţiile alternând culorile după cum dorim. Dăm tava la cuptorul încălzit, pentru 20 -30 minute. Când rulada este coaptă, o răsturnăm pe un prosop umed, o rulăm şi o lăsăm aşa până se răceşte. Preparăm umplutura omogenizând brânza de vacă cu smântână, sare, ceapa tocata mărunt şi mărarul verde tocat. Desfacem rulada, întindem crema pe toată suprafaţa şi o rulăm din nou, lăsând-o în prosop câteva ore sau până a doua zi când o vom porţiona.

Poftă mare!

Share.

About Author

Leave A Reply