Spumă de brânză cu morcov

0

22

 

 

Mod de preparare

‐ se amestecă făina cu untul (margarina) şi sarea până se obţine o contextură nisipoasă; se adaugă gălbenuşul (apa) şi se obţine astfel o cocă;

‐ coca se înfăşoară într‐o folie şi se pune la rece timp de 15‐30 de minute;

‐ morcovul curăţat se taie beţişoare de aproxi‐ mativ 10 cm lungime; beţişoarele se fierb 5 minute în apă cu sare; se storc de apă şi se lasă la răcit;

‐ ouăle se bat cu sare, smântână şi făină, apoi încorporăm brânza zdrobită cu furculiţa; adăugăm piperul (1/2 linguriţă) şi cimbrul;

‐ se întinde coca (sub forma unui cerc) şi se îmbracă un vas ter‐ morezistent (26‐30 cm diametru), tapetat în prealabil cu margarină; aluatul trebuie să depăşească apro‐ ximativ cu 1‐2 cm marginea vasului;

‐ se aranjează morcovii în formă de raze şi se toarnă deasupra amestecul de ouă şi brânză;

‐ se pot presăra diferite seminţe (de dovleac, floarea soarelui etc.);

‐ se coace 40 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade;

‐ se serveşte rece.

22-1

 

Antonia vă doreşte poftă bună! 

Share.

About Author

Leave A Reply