MinistrulTitus Corlăţean, întâlniri cu omologul italian, Emma Bonino

0

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlă‐ ţean, a avut o întrevedere cu ministrul italian de externe, Emma Bonino, în contextul vizitei pe care şeful diplomaţiei române a avut‐o la Roma, la invitaţia omologului italian. Evidenţiind nece‐ sitatea consolidării parteneriatul strategic din‐ tre România şi Italia, precum şi unitatea de viziune dintre cele două state pe o serie de do‐ sare de interes comun, a fost convenită intensi‐ ficarea dialogului politic bilateral în toate domeniile, cu accent pe cooperarea economică, având în vedere că Italia este al doilea partener comercial al României.

A fost pusă piatra de temelie la biserica din Verona

Dana Constantinescu, ambasadorul Româ‐ niei la Roma, a participat, alături de Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, de Cosmin Dumitrescu ‐ consulul general al României la Trieste şi de prof. Mircea Gheordunescu ‐ fost consul general al Ro‐ mâniei la Milano (în mandatul căruia a fost de‐ marată iniţiativa) la punerea crucii şi a pietrei de temelie a bisericii parohiei cu hramul “Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” şi “Sfântul Ierarh Zenon”, pre‐ cum şi a Centrului social cultural de la Verona.

20-1

Proiect în sprijinul reunirii familiilor românilor

Ambasada României a fost prezentă la Pomezia, la conferinţa de lansare a celei de‐a doua ediţii a proiectului PRO CHILD “Nessuno può crescere solo” (“Nimeni nu poate creşte singur”), iniţiativă coordonată de asociaţia Spirit Românesc, în colabo‐ rare cu Primăria Pomezia şi asociaţiile MakeNoise şi Intercultu‐ rando, cu sprijinul financiar al Otto per mille şi Tavola Valdese.

Obiectivul general al proiectului este de a promova şi a susţine dreptul copiilor şi adolescenţilor români de a creşte în interiorul propriilor familii şi de a fi integraţi pe deplin, împreună cu părinţii, în comunităţile locale din Italia. Deoarece un număr însemnat de cetăţeni români au fost forţaţi să plece din ţară în căutarea unui loc de muncă singuri, în România numărul copii‐ lor abandonaţi de părinţi, precum şi al celor cu risc de aban‐ don, este deosebit de mare ‐ aşa‐numiţii “orfani albi”.

În Italia, un sfert din populaţia imigranţilor este for‐ mată din români, cea mai mare parte a acestora având un loc de muncă stabil. În ciuda acestui fapt, conform iniţiatorilor proiectului, în ultimii ani comportamentul discriminatoriu împotriva întregii comunităţi de români, fie ei romi sau nu, a crescut îngrijorător, fiind una dintre cele trei comunităţi cu cel mai mare grad de discriminare în Italia.

Informaţii şi foto furnizate de Ambasada României în Italia.

 

Pagină coordonată de R. Anda Toma 

 

Share.

About Author

Leave A Reply