5 aprilie, Ziua Internaţională a Bătăii cu Perne

0

Bucureștenii au fost invitaţi să sărbătorească şi ei, în 5 aprilie, Ziua Internațională a Bătăii cu Perne, o sărbătoare marcată în întreaga lume. Cei care aleg să participe sunt invitaţi, an de an, în mari orașe din lume precum Abu Dhabi, Amsterdam, Barcelona, Bogota,Budapesta, Cancun,Detroit, Hong Kong,Las Vegas, New York și Paris. Celebrarea globală intitu‐ lată “Marea Bătaie cu Perne” este organizată cu prile‐ jul International Pillow Fight Day (Ziua Internațională a Bătăii cu Perne), eveniment care strânge zeci de mii de oameni anual și se desfășoară în peste 90 de orașe din toată lumea.

Russell Crowe, prezent la audienţa generală a Suveranului Pontif 

Întâlnirea dintre papa Francisc și echipa filmului „Noe” a avut loc în Piața Sfântul Petru, la au‐ diența generală a Suveranului Pontif, în pofida informațiilor din presă care dădeau drept impro‐ babilă această întâlnire, infor‐ mează metronews.fr. Delegația americană s‐a amestecat în mulțime, dar nu a obținut o întâlnire pri‐ vată, cum ar fi dorit. Zeci de mii de credincioși și turiști vin în fie‐ care miercuri să se întâlnească cu papa la audiența care durează uneori câteva ore. Au fost poate uimiți să îl vadă pe Russell Crowe, starul din „Gladiatorul”, stând la coadă alături de ei.

25

 

Shakira face videoclipuri doar cu femei întrucât Pique este foarte posesiv 

Cântăreața columbiană Shakira apare în videoclipuri doar alături de femei fiindcă partenerul său, fotbalistul Gerard Pique, este foarte posesiv și nu vrea să își vadă iubita ală‐ turi de alți bărbați, a declarat solista pentru revista Billboard. De când solista de 37 de ani își împarte viața cu fotbalistul mai mic cu zece ani decât ea, în cuplul lor există acorduri “ta‐ cite”. “Gerard este foarte posesiv. Nu vrea să fac clipuri cu bărbați, așa încât le pot face doar cu femei”, a spus Shakira. Ea a acceptat acest lucru fără să clipească. “Îmi place că își pro‐ tejează teritoriul, că îmi acordă atâta impor‐ tanță”, a adăugat cântăreața. Așa se explică faptul că interpreta piesei “‘Waka waka” a turnat clipul “Can’t Remember to Forget You” alături de Rihanna.

25a

 

Pentagonul a studiat limbajul corporal al lui Putin pentru a­l înţelege mai bine

Un grup de lucru aflat sub egida Pentagonului s‐a specializat în studierea limbajului corporal al conducă‐ torilor străini, între care și președintele rus Vladimir Putin, pentru a înțelege mai bine comportamentul lor, a recunoscut un purtător de cuvânt al Pentagonului, citat de AFP. Aceste studii, realizate pentru Departa‐ mentul de Stat până la începutul anilor 2000, sunt efec‐ tuate în prezent pentru un grup de reflexie al Pentagonului numit „Ofce of Net Assessment”.

Unul dintre subiectele studiate a fost Vladimir Putin. Portretul său psihologic a fost actualizat ultima oară în 2012, a recunoscut un responsabil al Pentago‐ nului sub acoperirea anonimatului. Grupul a studiat 15 conducători străini, între care premierul rus Dmitri Med‐ vedev, fostul președinte irakian Saddam Hussein, lide‐ rul nord‐coreean Kim Jong‐Un, fostul șef al Al‐Qaida, Osama bin Laden.

Studiul limbajului corporal și al mișcărilor unei persoane poate permite constatarea unor obiceiuri comportamentale care să clarifice psihologia ei, asigură promotorii acestui teren de expertiză.

Într‐un editorial publicat în 2004, într‐un coti‐ dian din Rhode Island, Brenda Connors, o cercetătoare care efectuează aceste studii pentru Pentagon, oferea câteva indicații despre comportamentul șefului de la Kremlin.

“Privind înregistrările video imagine cu imagine, este posibil să descoperi stilul mișcării unei persoane, o semnătură unică asemănătoare amprentelor digitale”, scria ea. Astfel, modul în care se deplasează Putin arată, potrivit ei, „un bărbat care luptă pentru a avansa. Această instabilitate este compensată printr‐o nevoie acută de control intern, pe care o manifestă etalându‐și forța”.

Pagini realizate pe baza informaţiilor

furnizate de Agerpres 

 

Share.

About Author

Leave A Reply