Dragi prieteni, Doamnelor şi domnilor, Stimaţi invitaţi

0

DAŢI-MI VOIE SĂ VĂ SALUT ÎN NUMELE COLECTIVULUI REDACŢIONAL AL REVISTEI DIASPORA.RO

Această revistă materializează un vis mai vechi al d-lui Constantin Hant şi al meu. Prin acest proiect colectiv, sunteţi invitaţi să vă manifestaţi ca o forţă reală, activă şi puternică, ca şi cetăţeni cu drepturi depline ai Europei, dar şi cu obligaţii pe măsură.

Această revistă este şansa comunităţii dumneavoastră de a vă descoperi Europei şi lumii întregi şi, în acelaşi timp, de a aduce Europa şi lumea la dumneravoastră.

Energia, creativitatea şi reuşita merită să fie cunoscute şi apreciate. Aşadar, Diaspora.ro va oglindi succesul Dumneavoastră ca rezidenţi ai Austriei. Dar în acelaşi timp va trebui să fie şi un purtător de cuvânt al drepturilor Dumneavoastră, o sursă competentă de informaţii din toate domeniile şi pentru toate categoriile sociale. În ea trebuie să se regăsească pasiunile Dumneavoastră, preocupările culturale – trăiţi într-un oraş cultural prin tradiţie.

Aveţi atâţia oameni talentaţi. E o artă – până la urmă – să fii bun în meseria ta. Sunt oameni simpli care muncesc cu conştiinţă şi perseverenţă. E şi aceasta o artă e care mulţi români de acasă nu o stăpânesc. Asta vrem noi să arătăm lumii: că sunt români iscusiţi, că sunt şi români talentaţi şi generoşi, că sunt enorm de mulţi români care muncesc cu pasiune şi care şi-au făcut din bunul simţ un crez.

Dumneavoastră, DIASPORA, sunteţi un model de invidiat pentru cei de acasă. E momentul să arătaţi că sunteţi şi un model posibil de urmat, o comunitate modernă, care îşi cunoaşte realizările, dar şi problemele.

E momentul să vă faceţi cunoscuţi atât românilor, cât şi străinilor, prin lucrurile pe care le faceţi cel mai bine: cultură, artă, religie, muncă serioasă, educaţie, business, sport, civilizaţie şi lista rămâne deschisă.

Depinde doar de Dumneavoastră să fiinţaţi cu fermitate în mentalul românilor de acasă şi în inima românilor de pretutindeni.

L Laurian Moldovan

Redactor-şef (din discursul rostit la lansarea

numărului 0 al revistei Diaspora.ro, în 5 mai 2012)

Share.

About Author

Leave A Reply