Emese Dörfler-Antal

0

„Când în faţa mea se închide o uşă, se deschid 4 ferestre” (Interviu realizat de Andreea Marin Banica pentru revista Business Women)

Cum îi convingeţi pe donatori să vină alături de voi?

A găsi sponsori nu este uşor nici într-o ţară bogată aşa cum este Austria. si aici se găsesc oameni superficiali. Mâncarea pentru eveniment vine de la ţărani şi eu aproape toată ziua dinaintea galei a trebuit să curăţ legume – iată un amănunt hazliu de culise. Noi am luat totul de la ţărani, iar cateringul a făcut preparate pentru cei 576 de oaspeţi. Mesele au fost aranjate de prietenii mei şi de familie. Eu m-am ocupat de sponsori, de oaspeţi şi de mass-media, dar şi de prezentare în seara Galei. Ne iubim munca şi ştim că decernarea distincţiei TARA va deveni într-o zi cunoscută în toată lumea. Acest fel de a privi viaţa vine din sport. Credem în noi şi avem încredere în scopurile pe care vrem să le atingem.

Care sunt aforismele tale preferate?

„Fii prudent cu dorinţele tale. Se poate ca ele să se îndeplinească” sau „Atunci când se închide o uşă, se deschid alte 4 ferestre”. Atunci când sunt întrebată ce solicit pentru munca mea, eu nu răspund niciodată evocând cifre, ci cu această propoziţie: „Ce valoare are pentru Dumneavoastră succesul nostru comun?” si cel mai frumos compliment pe care l-ai primit?

„Tu eşti un copil al soarelui” – deoarece nu îmi pierd niciodată zâmbetul. Scriitorul tău de suflet? Minulescu.Cadoul tău preferat, primit de Crăciun?

Merg pe 24 decembrie să patinez singură la lumina lunii. Un balsam pentru suflet.

Ce fel de oameni sunt exemplele tale de viaţă?

Oameni care pot vedea cu inima lor, oameni care cred şi au încredere, oameni care nu mută munţii, ci îi escaladează, oameni care îşi

păstrează surâsul, oameni care nu vin, ci îşi fac apariţia, printre aceştia eşti şi tu, Andreea.

Îţi mulţumesc. si fără să intenţionez un schimb de complimente, îţi fac o mărturisire: oameni ca tine mă fac să mă simt mândră că sunt româncă, atunci când mă aflu alături de ei peste hotare. Oameni ca tine oferă altora un motiv bun să fim priviţi ca români cu deschidere, admiraţie şi seriozitate.

(Continuare din nr. trecut)

Share.

About Author

Leave A Reply