Lacurile Floreasca şi Tei, amenajate pentru circuitul turistic

0

În vederea amenajării unei salbe de lacuri în Bucureşti, un pas a fost făcut prin semnarea de catre primarul general Sorin Oprescu si vicepremierul Liviu Dragnea  a contractului de finanţare pentru proiectul „Amenajare circuit turistic pe lacurile Floreasca şi Tei (şi zona adiacentă lor)”, proiect finanţabil prin Programul Operaţional Regional, Axa Prioritară 5 – „Dezvoltarea regională şi promovarea turismului”. În baza acestui proiect vor fi construite amfiteatre, debarcadere, pavilioane, piscine şi vor fi amenajate piste ciclopietonale şi spaţii de joacă, durata de implementare a proiectului fiind de 28 luni.

Proiectul „Amenajare circuit turistic pe lacurile Floreasca şi Tei (şi zona adiacentă lor)”, semnat în luna februarie, vizează valorificarea patrimoniului natural şi antropic reprezentat de lacurile Floreasca şi Tei, cu zonele verzi adiacente, prin activităţi turistice în conformitate cu principiile dezvoltării durabile, pe o suprafaţă de circa 11 hectare. Astfel vor fi realizate spaţii destinate activităţilor culturale, sportive şi de agrement. De asemenea, vor fi construite două amfiteatre cu câte 240 de locuri, şase debarcadere tip port turistic şi 12 debarcadere pentru ambarcaţiuni mici de agrement, cinci platforme şi trei pavilioane pentru activităţi culturale şi de agrement, trei piscine destinate agrementului. Totodată, vor fi amenajate piste ciclopietonale, spaţii de joacă pentru copii pe 832 mp, cinci posturi de salvamar.

“Acest contract reprezintă una din dimensiunile pe care dorim să le adăugăm la construcţia şi dezvoltarea Bucureştiului. Vrem să reamenajăm salba de lacuri a Bucureştiului, de la Lacul Străuleşti la Lacul Pantelimon, iar implementarea acestui proiect constituie un prim pas în acest sens. Pentru a putea face navigabilă zona dintre lacul Herăstrău şi lacul Tei, lacurile vor fi curăţate, iar malurile din beton vor fi întărite, dat fiind că acestea s-au degradat în lipsa oricărei intervenţii până în prezent. Realizarea acestui proiect reprezintă, de fapt, o modalitate de exprimare culturală, care  contribuie la dezvoltarea dimensiunii turistice a Capitalei”, a declarat primarul general Sorin Oprescu, acesta dorind să mulţumească ambelor echipe, atât celei din Primăria Generală, cât şi celei de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, care au contribuit la întocmirea documentaţiilor necesare ale proiectului.

La rândul său, vicepremierul Liviu Dragnea şi-a exprimat sprijinul pentru realizarea proiectelor comune cu Primăria Generală: “Ne dorim, aici, la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, un parteneriat solid cu Primăria Capitalei. Suntem la a doua întâlnire de când am preluat mandatul de ministru la Dezvoltare şi am stabilit deja să sprijinim Municipalitatea Bucureştiului în toate proiectele care ţin de noi”.

Durata de implementare a proiectului este de 28 luni, iar valoarea totală este estimată la 88,35 mil. lei, din care alocarea financiară nerambursabilă este în valoare de 23,51 mil. lei.

Share.

About Author

Leave A Reply