Mărturisirea preşedintelui Traian Băsescu la Viena: „Cineva acolo sus mă iubeşte în mod categoric”

1

O vizită de lucru la Viena a efectuat in 27 februarie Traian Băsescu, preşedintele României. O întâlnire cu preşedintele Austriei, Dr. Heinz Fischer, o participare la al V-lea forum global „Un Alliance of Civilisation”, o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii române din Austria, la Ambasada Română, şi una cu oamenii de afaceri austrieci – acesta a fost programul preşedintelui României la Viena.

 

În cadrul întâlnirii de la Ambasada Română cu reprezentanţii comunităţii româneşti, preşedintelui Traian Băsescu i s-au adresat mai multe întrebări, două ieşind în mod aparte în evidenţă.

 

Care este relaţia dumneavoastră personală cu Dumnezeu? – aceasta a fost prima întrebare la care Traian Băsescu a fost invitat să formuleze un răspuns. Şi acesta nu s-a lăsat aşteptat: „Este important să nu spui niciodată că L-ai văzut pe Dumnezeu: eu nu-L văd, dar Îl simt. Vreau să ştiţi că nu sunt neapărat un ortodox practicant. Sunt un om care are în casă şi la birou icoane, spune „Doamne, ajută-mă!” de câte ori poate,. Merg la biserică, însă, destul de rar: probabil şi educaţia, şi mediul în care am crescut m-au făcut să nu fiu un practicant, deşi am convingerea că ceva acolo există, ceva deasupra noastră. Vă pot spune, însă, că pe mare aveam legătura directă cu Dumnezeu. Spuneam din tot sufletul „Doamne, ajută-mă acum!”. Relaţia mea cu Dumnezeu este una, aş spune, directă, fără intermediari”.

 

Chestionat cu privire la faptul că, în calitate de preşedinte, a ieşit „victorios” în urma a două referendumuri, Traian Băsescu a replicat: „Vi s-a părut că sunt aşa de victorios la a doua? Atunci a câştigat legea, nu eu. Bun. Eu nu aş vorbi neapărat despre referendumuri, ci despre faptul că am câştigat de două ori Primăria Capitalei, de două ori Preşedinţia şi despre două referendumuri de care am scăpat. Cineva acolo sus mă iubeşte în mod categoric. Dumnezeu mi-a ţinut o palmă pe creştet tot timpul”.

Gabi Bujdei
 

Share.

About Author

1 Comment

  1. Vrei conspiratie? 322 de paelrmantari = aprox 300 de eroi de la termo-pile care inseamna Portile Fierbinti care se aseamana cu Portile de Fier a carui hidrocentrala e detinuta de Voiculescu care a format comisia de suspendare a presedintelui care a votat da pentru 22 de capete de acuzare, 322 fiind (cifra diavolului/2)-22. Am zis.

Leave A Reply