România – ţara parteneră a târgului de turism „Ferien Messe 2013“ de la Viena

0

Ca şi în anii trecuţi, unul dintre primele mari evenimente ale anului se consumă în Complexul Expoziţional „Messezentrum Wien Neu“ din vecinătatea cunoscutului parc vienez de distracţii Prater.
În acest an, târgul s-a desfăşurat mai devreme decât de obicei, respectiv între 10 şi 13 ianuarie 2013, în paralel cu Salonul Auto al Austriei.
Ediţia din acest an a târgului a atras peste 750 de expozanţi din 70 de ţări ale lumii, fiind vizitată de joi până duminică de 147.759 persoane.
Şi unde trage mai întâi diaspora dacă nu la standul României, o vizită obligatorie pentru toţi cei care îşi păstrează ţara de origini cu sfinţenie în suflet.
Spre marea noastră bucurie, România a fost ţara parteneră a târgului fiind reprezentată cu succes la festivitatea de deschidere oficială a târgului de Şeful Biroului de promovare turistică de la Viena. Am remarcat faptul că scena era în întregime decorată cu elemente fotografice româneşti, aceasta fiind cea mai buna reclamă pentru România. Dominantă, deasupra scenei, apărea o frumoasă imagine panoramică a municipiului Sibiu. Alte trei imagini făceau trimitere la cele mai importante evenimente care vor avea loc în 2013 în România: •Evenimentul olimpic FOTE 2013 de la Braşov, •Festivalul „George Enescu“ – care în acest an va avea loc în Bucureşti şi alte 10 oraşe din ţară –, şi •Litoralul românesc – cea mai fierbinte zonă de party din România.
De altfel, în cele patru zile de târg, reclama pe care România şi-o făcea pe scena târgului avea să fie zilnic întărită, spre deliciul publicului, de prezenţa alternativă pe scenă a orchestrei şi echipei de dansatori de la Junii Sibiului şi a formaţiei Domino.
Standul României, amplasat imediat la intrarea principală în hala A, chiar dacă a fost mai modest în comparaţie cu cele cu care ne-am obişnuit în ultimii ani, a atras un mare număr de vizitatori. Aceştia au fost întâmpinaţi, pe toată durata târgului, cu informaţii, consultanţă turistică şi prospecte, dar şi cu degustări zilnice de produse româneşti: bere URSUS, vinuri LILIAC, mezeluri din regiunea Buzău şi cafea.
La deschiderea oficială a târgului a fost prezentă şi Excelenţa Sa, doamna ambasador Silvia Davidoiu.
Târgul a fost deschis, în numele Primarului General al Vienei şi al Prim-Ministrului Landului Viena, de domnul Christian Oxonitsch, consilier al Primăriei Viena.
Acesta a vizitat standul României, imediat după deschiderea târgului, însoţit fiind de doamna Brigitte Jank, preşedinta Camerei de Comerţ a Vienei, domnul Harald Nograsek, manager general al concernului austriac Verkehrsbüro Group, domnul Norbert Kettner, manager general al Wiener Tourismusverband şi alte personalităţi austriece. Oaspeţii au fost întâmpinaţi cu dansuri şi cântece din zona Sibiului, cu produse şi băuturi româneşti. Domnului Oxonitsch i-a fost înmânată o reuşită caricatura a Primarului General al Vienei, realizată de celebrul caricaturist român Ştefan Popa Popas, pentru a fi predată ca o mică atenţie din partea ţării partenere domnului dr. Michael Häupl.
Vineri seara, la standul României, a avut loc, aşa cum ne-am obişnuit în fiecare an de participare a României la târg, o seară românească. Publicul prezent la eveniment a fost salutat printre alţii de domnul Dr. Josef Peterleithner, Preşedintele Asociaţiei Touroperatorilor şi Agenţiilor de Turism din Austria (ÖRV) şi director de comunicare al concernului TUI Austria şi de Excelenţa Sa, doamna ambasador Silvia Davidoiu. Cu acest prilej, ansamblul folcloric Junii Sibiului a făcut o demonstraţie de folclor autentic încălzind atmosfera. Oaspeţilor le-au fost oferite produse specifice zonei Sibiului. Finalul evenimentului a aparţinut formaţiei Domino.
Prezenţa României ca ţară parteneră a târgului Ferien Messe 2013 de la Viena a fost amplu mediatizată în Austria atât înainte de începerea târgului, cât şi pe durata sa.
Menţionez aici câteva dintre apariţiile generate de prezenţa României ca ţară parteneră a târgului: cotidianul austriac „Der Standard“ a publicat luni, 07.01.2013, un articol despre Sibiu; cotidianul „Heute“ de joi, 10.01.2013 a scris despre România ca ţară parteneră a târgului; cotidianul „Kurier“ a publicat un articol despre România în numărul special dedicat târgului (10.01.2013); postul naţional de televiziune al Austriei „ORF1“ a difuzat joi, 10.01.2013 în jurnalul de la ora 19:30 un interviu cu reprezentantul turismului românesc; postul de radio „Arabella“ a difuzat vineri, 11.01.2013 un interviu realizat la deschiderea târgului; ziarul economic „Wirtschaftsblatt“ a publicat vineri, 11.01.2013, un fotoreportaj cu vizita la standul României a oficialităţilor care au participat la deschiderea târgului; postul naţional de radio „ORF“ din landul Niederösterreich l-a avut ca invitat într-o emisiune „live“ realizată sâmbătă, 12.01.2013, pe scena târgului, pe reprezentantul turismului românesc; revista de turism pentru public „Tipps“, difuzat la târg, a recomandat călduros austriecilor şi România pentru petrecerea concediului.
Felicităm echipa României participantă la târg şi dorim turismului românesc mult succes.

Constantin Hant

Share.

About Author

Leave A Reply