Campania „Venim să te informăm!” la Coslada

0

În data de 8 martie, reprezentanţi ai Ambasadei României la Madrid şi ai Consulatului de la Madrid au fost prezenţi la sediul Centrului Civic El Cerro din localitatea Coslada pentru a participa la evenimentul organizat de Asociaţia Comunităţilor de Emigranţi din Spania cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii. Evenimentul, un spectacol de poezie şi muzică, a fost susţinut de copii înscrişi la cursul de limbă, cultura şi civilizaţie românească, în coordonarea prof. Octavia Iancu şi prof. Mihaela Ispas. La finalul evenimentului, Consulul României, doamna Irina Marin, a prezentat şi distribuit broşuri informative oferite în cadrul campaniei “Venim să te informăm!”, răspunzând totodată întrebărilor consulare adresate de participanţii la eveniment. De asemenea, reprezentantul Ambasadei a apreciat activitatea desfăşurată de asociaţie şi susţinerea pe care cursul o are în cadrul comunităţii româneşti.

Vizită la Muzeul Cosmo Caixa din Alcobendas, Madrid

Duminică, 10 martie, Ambasada României a organizat pentru copiii participanţi la prima etapă a concursului „Cunoaşte România!” (desfăşurată la Madrid, în 24 februarie 2013), o vizită la Muzeul Cosmo Caixa din Alcobendas, Madrid. După vizita la Planetariu cu tema „Mitologia cerului”, copiii, părinţii şi profesorii însoţitori s-au bucurat, de asemenea, de vizitarea expoziţiei permanente a Muzeului. Ambasada adresează şi pe această cale mulţumiri Muzeului CosmoCaixa din Alcobendas pentru facilitarea vizitei şi pentru amabilitatea cu care au primit acest grup.

Reuniunea catedrelor de română şi a specialiştilor în studii româneşti din Germania

Ambasada României la Berlin a organizat în 8 şi 9 martie, împreună cu Institutul Cultural Român din Berlin şi în parteneriat cu Universitatea Humboldt – Institutul de Limbi Romanice, prima reuniune a catedrelor de română şi a specialiştilor în studii româneşti din Germania. Proiectul şi-a propus să ajute la crearea unor legături mai strânse între catedrele de limbă română din cadrul universităţilor din Germania şi să permită consultarea specialiştilor în studii româneşti în legătură cu posibilităţile de intensificare a schimburilor de experienţă şi a gestionării unor proiecte comune în interiorul acestei reţele profesionale. Reamintim că, în Germania, funcţionează actualmente patru lectorate susţinute de partea română, prin intermediul Ministerului Educaţiei Naţionale – Institutul Limbii Române, urmând să fie deschis un nou lectorat la Mainz, în 2013, iar alte două lectorate în perioada următoare.


Întâlnirea studenţilor cu Ambasadorul României la Paris

Ambasada României în Republica Franceză a găzduit în 4 martie întâlnirea studenţilor la Masterul Administraţie Internaţională, din cadrul Universităţii Paris 1 Pantheon-Sorbonne, cu ambasadorul României la Paris, domnul Bogdan Mazuru. Pe parcursul discuţiilor, studenţii au avut ocazia să afle detalii despre cariera diplomatică şi relaţiile bilaterale franco-române. La finalul întrevederii, studenţii au avut oportunitatea să viziteze Palatul Béhague, devenit Ambasada României în anul 1939 şi să fie informaţi în legătură cu evenimentele viitoare desfăşurate în cadrul Ambasadei.

Ceremonia de înmânare a diplomelor „150 de ani de diplomaţie românească”

În 26 februarie 2013, Ambasada României la Luxemburg a organizat ceremonia de înmânare a diplomelor „150 de ani de diplomaţie românească”, oferite de ministrul român al afacerilor externe,  domnul Titus Corlăţean. Diplomele au fost acordate unor persoane care şi-au adus o contribuţie deosebitş la promovarea valorilor româneşti în Marele Ducat, precum şi la consolidarea, în domenii variate (politic, economico-social, cultural), a relaţiilor dintre România şi Luxemburg. La ceremonie au asistat numeroşi invitaţi, reprezentanţi ai mediilor economico-financiar, cultural, asociativ, ai mass-media şi ai comunităţii româneşti din Luxemburg. Ambasadorul României, Roxana Iftimie, a rostit un  cuvânt introductiv referitor la semnificaţia evenimentului şi a precedat înmânarea fiecărei diplome de o prezentare a persoanei omagiate.

Share.

About Author

Leave A Reply