Despre soluţii optime de integrare a comunităţilor în ţările de reşedinţă, la nivel înalt

0

Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, a avut  – în 18 martie – o întrevedere cu Sebastian Kurz, Secretar de Stat pentru integrare din Ministerul Federal de Interne din Austria.

Secretarul de Stat Kurz a mulţumit pentru oportunitatea de a împărtăşi reciproc experienţele cu privire la politicile guvernamentale faţă de comunităţi şi a exprimat interes faţă de programele executivului de la Bucureşti.

Cei doi oficiali şi-au prezentat liniile directoare ale activităţii desfăşurate şi au discutat despre soluţii optime de integrare a comunităţilor în ţările de reşedinţă.

Ministrul delegat Cristian David a prezentat obiectivele principale care orientează activitatea guvernamentală în relaţia cu românii de pretutindeni: apărarea drepturilor, libertăţilor şi demnităţii românilor; menţinerea identităţii culturale şi lingvistice a comunităţilor româneşti din străinătate; susţinerea procesului de integrare a românilor în comunităţile din care fac parte în ţările de reşedinţă; apropierea de familiile din ţară.

De asemenea, oficialul român a subliniat importanţa realizării de progrese pentru implementarea standardelor europene în materie de respectare a drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale.

Sebastian Kurz a exprimat disponibilitate pentru cooperare şi a adresat ministrului David invitaţia de a deschide lucrările unei Conferinţe de nivel înalt „Europe on the move – Participation and Integration of  EU citizens”.

Ministerul Afacerilor Externe

 

 

Share.

About Author

Leave A Reply