Dorim să ne reprezinte cineva în parlamentul vienez?

1

– alegerile bat la uşă, opiniile sunt aşteptate

 

La sfârşitul lunii septembrie vor avea loc alegeri parlamentare la nivel federal în Austria. Partide cunoscute, dar şi formaţiuni politice noi se pregătesc de luptă electorală. Dispora românească din Viena, adică în jur de 60.000 de persoane, români care au cetăţenie austriacă, este în expectativă. După câte ştiu, niciun candidat al vreunui partid politic austriac la aceste alegeri nu este de origine română. Şi asta nu e bine pentru diaspora! Cred că ar fi în interesul diaporei săşi aleagă un candidat propriu şi să se dovedească astfel unită în a-l susţine, indiferent de orientarea politică a fiecăruia.

 

– implicarea bisericilor şi grupelor de cult, o posibilă soluţie

 

Acest candidat ar trebui găsit cu sprijinul nemijlocit şi prin implicarea directă a bisericilor şi grupelor de cult care îi reunesc pe mulţi dintre românii austrieci. Penticostalii şi baptiştii, greco-catolicii şi ortodocşii, toti cei care cred în Dumnezeu şi iubesc România, dar şi ateii (minoritari!) ar trebui să-şi caute şi să-şi găsească un reprezentant pe măsură în “Nationalrat”-ul vienez în 29 septembrie 2013.

 

– cetăţenie austriacă şi iubire de România, caracteristici necesare

 

Portretul robot al acestui candidat ar putea cuprinde următoarele caracteristici: cetăţenie austriacă şi o profundă iubire de România, studii superioare, cunoaşterea temeinică a limbii germane şi o notorietate credibilă în faţa autorităţilor austriece şi române. Credibilitatea candidatului ar putea fi derivată şi din implicarea cultelor în alegerea şi susţinerea acestuia. Doar cultele strâng laolaltă în Viena destui austrieci de origine română pentru a-i putea consulta şi pentru a putea astfel ajunge la găsirea omului potrivit pentru a asigura diasporei reprezentarea politică în parlamentul vienez.

 

Dorim să ne reprezinte cineva în parlamentul vienez? Răspunsul este indubitabil că da! Propun să începem o discuţie în paginile revistei Diaspora. Aştept luări de poziţie, propuneri, discuţii pro şi contra! Nu mai avem mult timp! Alegerile bat la uşă.

 

Dr. Alex Todericiu

Share.

About Author

1 Comment

  1. Daca nu ai de lucru cautati pentru ca nici un Roman nu a venit cu scop politic in Austria ci datorita discriminarilor si lipsei.Daca ai fost platita ca sa tulburi linistea arunca bani ca si Iuda restul intimplarii il cunosti.Exista un Dumnezeu Divin pe care il interesiaza sufletele si nu politica.Roagate ca sigur nu o faci si daca nu cu suflet curat.

Leave A Reply