Justiţie cu dichis

0

Dacă stăm bine să ne gândim, în România nu justiţia in sine are probleme, ci aceia care o fac. Unii dintre ei. Că sunt puţini sau mulţi, oricum sunt suficienţi cât să zgârie serios încrederea în aplicarea corectă a legii. Cel mai recent scandal cu magistraţi are în centru două judecătoare de la Tribunalul Bucureşti care au fost arestate preventiv pentru trafic de influenţă şi luare de mită. Împricinatele sunt suspectate că ar fi primit cam la vreo 100.000 de euro de la mai mulţi interlopi ca să-i scoată basma curată din dosarele pe care le aveau.

 

Pe de altă parte, numele celor două sunt legate de mai multe dosare cu personaje cunoscute. Bunăoară una dintre ele face parte din completul care trebuie să judece eliberarea condiţionată a lui Adrian Năstase, are pe rol unul din dosarele lui Dan Voiculescu şi, totodată, e cea care l-a condamnat pe Sorin Ovidiu Vântu la doi ani şi jumătate de puşcărie cu executare. Cealaltă a apărut în interceptările din dosarul fostului parlamentar Cătălin Voicu şi a emis mandatul de arestare pentru liderul MISA, Gregorian Bivolaru. Ambele judecătoare, suspectează anchetatorii, ar fi intervenit în trei cazuri, unul din ele privind eliberarea lui Dinel Staicu. Numele lor apar şi în cazul controversatei eliberări din închisoare a lui Sile Cămătaru.

 

În cazul în care se va dovedi că judecătoarele au făcut trafic de influenţă şi au luat mită, asistăm, iată, la absurda situaţie în care nişte corupţi judecă alţi corupţi. Sau, parca şi mai rău, judecă oameni nevinovaţi, împărţind aşa-zisa dreptate după cât e fiecare de gros la pungă.

 

Ce ar putea fi mai rău decât atât?

 

Laurian Moldovan

Share.

About Author

Leave A Reply