Ingrediente
– o ceapă mijlocie;
– un ardei roşu, mare, sau doi ardei capia;
– 2 morcovi potriviţi;
– 500 grame de smântână;
– 6 felii de cotlet dezosat de porc;
– o lingură de făină;
– piper şi sare după gust;
Mod de preparare
– ceapa tăiată mărunt se căleşte până devine sticloasă;
– se adaugă ardeiul tăiat fideluţă şi morcovii daţi pe răzătoarea mare; se călesc împreună 5-10 minute;
– se adaugă feliile de carne şi se acoperă cu apă; se adaugă sare şi piper; se lasă să fiarbă la foc mic circa o oră, apa fiind completată pe măsură ce scade;
– se freacă făima cu smântâna şi amestescul se adaugă peste carne; se lasă la fiert alte aproximativ 5 minute;
– se adaugă ploaie de pătrunjel tăiat mărunt;
Mod de servire
– se serveşte cu paste;