Vizita de lucru a premierului român, Victor Ponta, în Republica federală Austria

0

În perioada 30 – 31 ianuarie 2013, premierul României, Victor Ponta, a participat la Viena, la invitaţia cancelarului federal Werner Faymann şi a fostului guvernator al statului California, Arnold Schwarzenegger, la conferinţa internaţională a Fundaţiei R20 vizând sustenabilitatea protecţiei mediului înconjurător, iniţiativă lansată de fostul guvernator Schwarzenegger.

În cadrul reuniunii, la care a luat parte, printre alţii, şi preşedintele Comisiei Europene, J. M. Barroso, premierul român a promovat România, „ca o ţară în care energia – energia verde, noile resurse alternative de energie – reprezintă o oportunitate extraordinară”. Prim-ministrul României a subliniat, în cadrul conferinţei, că România se situează cu peste 50% faţă de media europeană în ceea ce priveşte cantitatea de energie regenerabilă, referindu-se, în acest context, la importantele investiţii din ultimii ani, atât în zona de producţie eoliană, cât şi în fotovoltaice. Premierul Ponta a lansat un mesaj important şi către oamenii de afaceri şi investitori, arătând că trebuie găsite soluţii împreună cu firmele de profil ca energia verde să devină şi o energie mai ieftină, venind, astfel, în întâmpinarea solicitărilor consumatorilor.

Vizita delegaţiei române la Viena a reprezentat un bun prilej şi pentru o întrevedere a premierului V. Ponta cu omologul austriac, W. Faymann, ocazie cu care au fost abordate aspecte legate de cooperarea bilaterală, raportul Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare, publicat pe 30 ianuarie 2013. Un mesaj important al cancelarului federal a fost reconfirmarea susţinerii părţii austriece pentru aderarea României la spaţiul Schengen.

Ambasada României la Viena

Share.

About Author

Leave A Reply